Sunt Cluj la suflet!

Se spune că pentru a avea încredere, cu adevărat, în noi înșine, pentru a fi conștienți de ce suntem în stare, trebuie să ne cunoaștem foarte bine. La fel se întâmplă și în cazul altor persoane, dacă nu le cunoaștem în detaliu, nu vom avea niciodată încredere în acele persoane, lucru, de altfel, absolut normal. Cum ne apropiem de alții? Mergem în parc, călătorim împreună, mergem la film, la cumpărături, îi ,,scoatem la un suc” etc. De ce nu am face asta și cu noi înșine? Da, da, ai înțeles bine, tu cu tine. Timpul pe care îl petrecem cu noi s-a dovedit a fi extrem de benefic pentru liniștea si sănătatea noastră. Eu încerc să-mi acord câteva ore de răsfăț și cel puțin odată pe săptămână.

Ei bine, săptămâna trecută mi-am acordat vreo patru zile și m-am scos la un…Cluj. Am profitat de faptul că sora mea studiază acolo, mi-am făcut bagajul și am pornit, singură, spre orașul meu de suflet. Claudia (le sister), mi-a fost ghid și m-a plimbat prin cele mai frumoase locuri din oraș. N-am mai mers atât de mult pe jos de foarte multă vreme (am fost nevoită să îmi cumpăr o pereche de teniși, altfel riscam să nu îmi pot continua ,,excursia”), însă am redescoperit cât de plăcut este să te bucuri de locul în care te afli, mergând liniștită cu un aparat foto în mână. Well, nici mall-urile nu au fost ocolite pentru că…Melkior (îi poți lua unui make-up artist toate cosmeticele, dar nu-l poți opri din a-și cumpăra altele), Mohito și alte magazine care conțin haine, accesorii, cărți, decorațiuni etc. (nu fac reclamă niciunui brand menționat, am vrut doar să subliniez că aceste magazine nu există în Iași sau în orașele apropiate).

Mai jos vă las o selecție din pozele pe care le-am făcut. Chiar dacă nu sunt fotograf profesionist, îmi sunt tare dragi toate. Pentru mine, absolut toate fotografiile sunt niște amintiri perfecte, exact așa cum sunt ele.

DSCF9028

,,Imun la nefericire”

DSCF9029

În Piața Unirii era organizat un târg de carte, în cadrul căruia am descoperit un stand  cu foaaarte multe sortimente de cafea, ceai și dulciuri, dar și cești, lingurițe și alte obiecte specifice preparării unei cafele deosebite. După ce am studiat minute în șir tot ce era expus, mi-am ales un pachet de cafea cu aromă de ciocolată amăruie și zmeură (ador zmeura), o linguriță cu motive orientale și prăjiturele cu răvaș.

DSCF9054

Claudia și prietena ei.

DSCF9050

Am aflat de Lady Cat sau ,,cafeneaua cu pisici” din presă și am dorit neaparat să o vizitez. La nici un minut de când m-am așezat pe scaun, ,,domnișoara” din poză s-a cuibărit pe mine, unde a și rămas pentru următoarea jumătate de oră. Cafeneaua e absolut minunată, prețurile sunt mai mult decât accesibile (am băuto-mâncat o delicioasă ciocolată caldă cu frișcă și bezele pentru mai puțin de 10 lei), iar compania este de excepție (și foarte, foarte jucăușă), deci nu va fi o problemă dacă nu găsiți pe nimeni care să vă însoțească. Nu e obligatoriu, însă, să plecați tot neînsoțiți. Dacă vă atașați peste măsură de una din pisicuțe, o puteți adopta, deci e win-win: o pisică își găsește un stăpân, iar persoana respectivă capătă un aparat de tors. Voi reveni cu siguranță.

Cât despre poză, probabil e singura în care apare cel puțin o parte din mine, din simplul motiv că aparatul foto a fost în 99% din timp în mâinile mele.

DSCF9062

DSCF9067

De prin Parcul Central.

DSCF9074

DSCF9075

Pot spune că Podul Elisabeta de peste Someș este ,,fratele geamăn” al Podului Artelor din Paris. Este adevărat că în Paris o porțiune din balustradele podului au cedat sub greutatea ,,lăcătelor iubirii”, însă și în Cluj sunt prinse de marginile podului, deja, câteva sute de lacăte. Fiind o romantică incurabilă, mi s-a părut foarte frumos să văd asta și în România.

DSCF9091

Clujul văzut de pe Dealul Cetățuia.

DSCF9100

Da, nu m-am putut abține să adaug și poza asta. L-am văzut la o terasă în Piața Muzeului, stătea cuminte lângă stăpânul lui. N-a vrut nicicum să se uite la mine.

No, că tare fain o fost la Cluj! Nu știu voi, dar eu mă mai duc. Stai, nu, mă mut aici.

Cu drag,

Dana💎

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s